Plantencentrum Van Den Beuken

 20.000m2 Cash&Carry voor particuliere & Bedrijf

Sproei Installatie's

2.  Sproei installatie voor in de tuin
 
U wilt vanzelfsprekend dat uw tuin er zo netjes mogelijk bij komt te staan in het voorjaar en de zomer. Niet alleen is de tuin een ideale plek om heerlijk tot rust te komen na een dag hard werken, ook biedt het ruimte voor uw kinderen of huisdieren om zich dagenlang te vermaken. Een kindvriendelijke tuin bestaat uit voldoende gras om te rennen en spelen, eventueel een zandbak en wat fraaie bloemen ter opvrolijking! Ook voor het oog moet de tuin er immers goed uitzien. Wanneer uw kinderen veel op het gras spelen, kan het gras hier flink onder lijden. Denk aan graspollen die los komen te zitten, gras wat doodgaat door emmers water of een zwembadje die op het gras staan, enzovoorts. Een sproei installatie voor in de tuin biedt in dit geval de oplossing! Een loodgieter kan u helpen met een advies over en het plaatsen van deze sproei installatie in uw tuin.
 
Verschillende soorten sproei installaties voor de tuin
 
Er worden tegenwoordig tal van verschillende soorten sproei installaties aangeboden voor in de tuin. Denk bijvoorbeeld aan een losse sproei installatie die u zelf op de waterleiding aan kunt sluiten met een tuinslang, of ingebouwde installaties die op een vaste waterleiding zijn aangesloten. Het is van verschillende factoren afhankelijk, welk type sproei installatie het meest geschikt is voor uw tuin. Heeft u bijvoorbeeld een grote tuin, dan kunt u ervoor kiezen om een heel netwerk van sproei installaties in uw tuin aan te leggen. Ook kunt u de losstaande sproei installatie door de tuin verplaatsen, om kosten te besparen.
 
Voor kleinere tuinen is het doorgaans aan te raden om te kiezen voor een vaste sproei installatie, omdat het verplaatsen van een losse sproei installatie in dit geval geen zin heeft. De losse sproei installatie kan kapot gaan, als u deze regelmatig verplaatst.
 
Een sproei installatie laten installeren
 
Een losse sproei installatie kunt u over het algemeen bij iedere bouw- en hobbywinkel kopen en direct aansluiten op de tuinslang. Voor een vaste sproei installatie heeft u de hulp van een loodgieter nodig, tenzij u zelf ervaring heeft met het aanleggen van leidingen voor het aanleveren van water naar de installatie. Een loodgieter legt de leidingen voor u aan en zal deze aansluiten op een gewenste sproei installatie.
 
Heeft u een sproei installatie in uw tuin? Zorg dat de waterleiding in de winter is afgesloten. 
 
 
3. Waterleidingen aanleggen in huis en de tuin
 
Bent u momenteel bezig met de ver-, aan- of nieuwbouw van een woning? In veel gevallen kunt u niet ontkomen aan het aanleggen van waterleidingen. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe badkamer waar u water nodig heeft voor het douchen en het gebruik van uw toilet, een nieuwe keuken in huis, een sproei installatie in de tuin, enzovoorts. Een waterleiding aanleggen kunt u zelf doen, mits u voldoende ervaring heeft met het aanleggen van waterleidingen. Er zitten echter een aantal risico’s aan het zelf aanleggen van waterleidingen. Denk bijvoorbeeld aan eventuele lekkages, als de leidingen niet goed op elkaar aan blijken te sluiten achteraf. Het zou zonde zijn als u kort na de oplevering van uw woning al een lekkage moet verhelpen! Een erkende loodgieter bij u in de buurt kan u helpen bij het aanleggen van waterleidingen in en rondom uw huis. Zo weet u zeker, dat de kans op een lekkage rond de leidingen geminimaliseerd wordt.
 
Hulp van loodgieter bij het aanleggen van waterleidingen  
 
Wilt u waterleidingen aanleggen in of rondom uw woning? Een loodgieter helpt u vanaf het uitzoeken van de waterleidingen, tot het uiteindelijk aansluiten van uw sanitair of keuken op de waterleiding. Het is afhankelijk van de plek van de waterleidingen, hoe deze aangelegd dienen te worden. In de tuin zal bijvoorbeeld een geul gegraven worden, waarin de waterleidingen komen te liggen. Onder een woning is dit echter anders, evenals dat het aanleggen van waterleidingen tussen muren een eigen aanpak vereist. Hier kunnen zich scherpe voorwerpen bevinden, die de waterleidingen kunnen beschadigen. Denk aan kleine steentjes, uitstekende spijkers uit muren, enzovoorts.
 
Leidingen verleggen bij een verbouwing
 
Een loodgieter helpt u niet alleen bij het aanleggen van nieuwe waterleidingen in en rondom uw woning. Ook kan een loodgieter u helpen bij het verleggen van bestaande leidingen, als het toilet bijvoorbeeld op een andere plek in uw woning komt, of als de gootsteen aan de andere kant van een keuken wordt gemaakt. In dergelijke situaties is het aanleggen van nieuwe waterleidingen vaak overbodig.
 
Heeft u na het aanleggen van de waterleidingen toch te maken gekregen met een lekkage rond de leidingen? In veel gevallen zal een loodgieter zorgen voor een passende oplossing. Soms is het voldoende om een rubberen ringetje om de leiding te plaatsen, in andere gevallen moet de leiding gedeeltelijk worden vervangen.