Plantencentrum Van Den Beuken

 20.000m2 Cash&Carry voor particuliere & Bedrijf

Azalea's

Azalea’s en Rhododendrons behoren in dezelfde botanische groep thuis. Azalea’s hebben een geringere omvang, sterke vertakking en zijn hoofdzakelijk in 2 groepen verdeeld nl. bladhoudende (japonica’s,  …) en bladverliezende (Mollis, Knaphill,…) 

Azalea japonica; Zeer populaire rijkbloeiende en groenblijvende Japanse azalea's. Verkrijgbaar in de meest uiteenlopende kleuren; blauw, rood, oranje, paars, roze, wit en verschillende varianten op deze kleuren. Hoogte van 30cm tot 1m20. Standplaats halfschaduw/schaduw, zure grond. Bloeiperiode eind april tot einde mei. 

Azalea Mollis, Knaphill; Dit zijn bladverliezende azalea’s die erg opvallen door hun grote bloemen in zware trossen bovenaan de tak. Verkrijgbaar bij Plantencentrum Van den beuken in zeer vele bloemkleuren; rood, oranje, geel, wit en verschillende varianten op deze kleuren. Hoogte tot 1m50. Bloeiperiode april-mei.

 

Ons advies :

 Azalea is een winterharde plant die het liefst op een plekje in de tuin met halfschaduw, omdat daar de grond meestal wat vochtiger is. Plant de Azalea diep: het gat in de grond mag tweemaal de omvang en diepte van de kluit hebben. De tuinplant is echter ook zeer geschikt om in bakken op het terras te zetten. Zorg er dan wel voor dat overtollig regen- of gietwater weg kan vloeien. Bijvoorbeeld door gebruik van hydrokorrels of een gat in de bodem van de pot. Verwijder uitgebloeide bloemen. Je kunt de Azalea het beste na de bloei snoeien